Powder Brows – Natuurlijk wenkbrauwen

Wat zijn powder brows?

Powder brows is een vorm van semi-permanente make-up (PMU) voor wenkbrauwen. Deze techniek is ideaal voor mensen die graag vollere wenkbrauwen willen hebben met een zachte en natuurlijke uitstraling. Powder brows, ook wel bekend als ombre brows, is een techniek waarbij pigmenten met een naald in de bovenste laag van de huid worden aangebracht. Dit resulteert in een poederachtige, gevulde wenkbrauw die er natuurlijk uitziet en langer blijft zitten dan traditionele wenkbrauw make-up.

Deze techniek is perfect voor mensen met dunne, ongelijke of asymmetrische wenkbrauwen. Ook mensen die gevoelig zijn voor huidirritatie van andere methoden zoals microblading kunnen baat hebben bij deze techniek.

Powder brows zijn ook geschikt voor alle huidtypen en -kleuren. Het pigment wordt aangepast aan jouw huidskleur en de vorm van je gezicht. Hierdoor krijg je een op maat gemaakte en natuurlijke uitstraling die past bij uw persoonlijkheid en stijl.

Powder brows PMU behandeling

Behandeling powder brows

Bij de behandeling van powder brows werkt de specialist met jou samen om de juiste vorm en kleur te bepalen. We maken gebruik van een browmapping, waarbij we met behulp van lijnen de juiste vorm wenkbrauwen bepalen. Wanneer jij helemaal tevreden bent met de vorm en kleur, starten we met de behandeling.

De procedure duurt meestal tussen de 2,5 en 3 uur en is vrijwel pijnloos. Na de behandeling zal de huid rondom de wenkbrauwen mogelijk enigszins gezwollen zijn, maar dit verdwijnt binnen enkele dagen.

Powder brows vereisen geen speciaal onderhoud, maar het wordt wel aangeraden om de wenkbrauwen regelmatig bij te werken om het gewenste resultaat te behouden. Over het algemeen blijven de wenkbrauwen tussen de 1 en 2 jaar mooi en levendig.

Belangrijk voor en na de behandeling van powder brows

Voor het beste resultaat is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden.

Voor de behandeling:

 • Geen bloedverdunners innemen voor de behandeling
 • 12 uur van tevoren geen koffie drinken
 • Je mag niet onder invloed zijn van alcohol of drugs tijdens de behandeling
 • 2 weken voorafgaand aan de behandeling niet zonnen of onder de zonnebank

Na de behandeling:

 • Tot 72 uur na de behandeling geen watercontact (bij een vette huid 7 dagen drooghouden)
 • Eerste 7 dagen geen make-up en crèmes aanbrengen
 • 3 dagen geen sport beoefenen
 • 2 weken na de behandeling niet zonnen of onder de zonnebank gaan (daarna altijd factor 50 aanbrengen)
 • 7 dagen niet gaan zwemmen of naar de sauna
 • 2 weken lang de wenkbrauwen niet verven
 • Korstjes niet zelf weghalen
 • 2 weken lang geen gezichtsbehandelingen zoals peeling, chemische behandelingen, microdermabrasie, etc. toepassen

Prijs behandeling

De PMU behandeling van powder brows bestaat uit twee afspraken. De behandeling zelf die 2,5 tot 3 uur duurt en de nabehandeling die 6 weken later ingepland zal worden. Voor allebei de afspraken rekenen we in totaal € 337,-.

Afspraak maken?

Wil jij vollere en natuurlijk uitziende wenkbrauwen? Maak dan een afspraak bij onze PMU specialist. Een afspraak kun je telefonisch inplannen door te bellen naar +316 13659438.

Chat openen
1
Stuur ons een whatsapp-bericht. Onder openingstijden krijg je gelijk antwoord.